top of page
 • Hoe kan ik meer informatie ontvangen?
  U kunt altijd met ons bellen via het bel icoontje op de website, ons een sms of whats app sturen, het contactformulier invullen of ons mailen op info@enplafonds.nl. Wij nemen dan zsm contact met u op om uw eventuele vragen te beantwoorden. Wilt u liever direct een offerte ontvangen? Dan kunt u dit aangeven in ons contactformulier en als bijlage eventuele plattegronden en andere benodigde informatie toevoegen.
 • Wat is jullie bereik en waar kan ik &Plafonds vinden?
  Ons kantoor heeft een zeer centrale ligging in Amsterdam, waardoor wij landelijk kunnen opereren. Zo hebben wij een groot bereik, en kunnen wij voor iedereen in Nederland die dit wenst een prachtig plafond plaatsen. De openingstijden zijn: ma-vr 9.00-17.00 uur (bel voor een afspraak). Buiten de normale openingstijden en uitsluitend op afspraak.
 • Wat is een spanplafond?
  Een spanplafond is een soort verlaagd plafond, onder het bestaande plafond, dat bestaat uit twee basiscomponenten: - een aluminiumprofiel dat gemonteerd wordt op een bestaand plafond (gipsplaat, hout, beton, enz.) of op een muur. - een zeer duurzaam, lichtgewicht plafondmembraan dat wordt gespannen en wordt bevestigd in het van te voren geplaatste aluminiumprofiel. Meer informatie over de spanplafonds van Enplafonds kunt u HIER vinden.
 • Zijn de spanplafonds van &Plafonds duurzaam?
  Het plafondmembraan is gemaakt van PVC, dat extreem duurzaam is en daarom vaak wordt gebruikt voor duurzame producten met een levensverwachting van meer dan 60 jaar! Dat is de reden dat we een beperkte garantie van 10 jaar op onze plafonds bieden (op materiaal), maar deze zullen veel langer meegaan als ze niet worden beschadigd met een zeer scherp voorwerp. Zelfs in dat geval, is een reparatie vaak mogelijk. De kleur van het spanplafond wordt niet vervaagd of veranderd. Schilderij van je plafonds is uiteraard niet meer nodig! Meer informatie over de spanplafonds van Enplafonds kunt u HIER vinden.
 • Zijn de spanplafonds van &Plafonds milieuvriendelijk?
  Ja! Onze spanplafonds zijn 100% recyclebaar. Meer informatie over de spanplafonds van Enplafonds kunt u HIER vinden.
 • Welke kleuren en afwerkingen zijn mogelijk met de spanplafonds van &Plafonds?
  Het plafondmembraan is verkrijgbaar in meer dan 100 verschillende kleuren en verschillende afwerkingen (mat, satijn, hoogglans, micro-geperforeerd), wat u de grootste flexibiliteit biedt om de juiste match voor uw ruimte te vinden? Bijvoorbeeld, de hoogglansafwerking creëert een spiegeleffect in het plafond dankzij het hoge reflecterende oppervlak, waardoor een ruimte hoger, groter en luxer lijkt. Bovendien zorgt het voor een helderder licht in de kamer vanwege de lichtreflectie. Voor meer kleuren en afwerkingen, klik hier.
 • Wat is het grootste verschil tussen spanplafonds en andere plafondsystemen?
  Het belangrijkste verschil is de zeer unieke ontwerpmogelijkheden, de verschillende verlichtingsfuncties met de nieuwste LED-technologie en het snelle en schone installatieproces, waardoor de angst voor een tijdrovende en rommelige plafondrenovatie wordt weggenomen. Spanplafonds bieden naast hun technische voordelen verschillende ontwerpmogelijkheden (bijvoorbeeld hoogglansafwerkingen in verschillende kleuren, verlichte plafonds en muurelementen met de nieuwste LED-technologie, opgedrukte plafonds, enz.) die niet kan worden bereikt door een ander plafondsysteem op de markt. Een spanplafond is altijd op maat gemaakt en wordt geleverd in één voorgefabriceerd stuk tot een oppervlakte van 50 á 60 m² afhankelijk van de situatie. Grotere plafonds zijn uiteraard mogelijk, indien in meerdere stukken verdeeld. Het plafond wordt niet gesneden op de site! Daarom hebben we een snel en schoon installatieproces zonder de puinhoop die u mogelijk heeft ervaren bij andere plafondinstallaties / renovaties. Geen rommel en in de meeste gevallen is geen verwijdering van meubels nodig en een gemiddelde woonoppervlakte van ongeveer 45m² kan binnen een dag worden geplaatst!
 • Hoe lang duurt het om een spanplafond te installeren?
  Ons installatieproces is snel, schoon en meestal hoeft u geen meubels of ander interieur te verwijderen. Een gemiddelde grootte van een woonruimte tot 45m² zou in één dag kunnen worden voltooid, afhankelijk van de situatie. Dat is een groot voordeel, vooral voor bedrijven, die hun activiteiten mogelijk niet voor langere perioden kunnen stoppen. Installaties in het weekend zijn (in overleg) ook mogelijk om onderbrekingen van uw normale bedrijf te voorkomen!
 • Hoe werkt het met armaturen in het spanplafond (verlichting, ventilaties, speakers, enz.)?"
  Een spanplafond maakt alle uitsparingen voor inbouwverlichting, rookmelders, luidsprekers enz. mogelijk, ongeacht de vorm of grootte. Zelfs opknoping van zware kroonluchters, monteren van rails verlichting, enz. Het is helemaal geen probleem!
 • Kan ik een spanplafond schoonmaken?
  Al onze spanplafond zijn antistatisch (vangt geen stof!). Als u er iets op krijgt, kan het gemakkelijk worden weggeveegd met een microvezeldoek. Een van de vele voordelen die een modern spanplafond biedt, is eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden. Het uitgerekte membraan van het plafondsysteem is perfect vlak en soepel tot op het punt van reflecterend te zijn. Bovendien is het bestendig tegen schimmels en meeldauw. Om deze redenen is het schoonmaken van een spanplafond heel eenvoudig.
 • Is een spanplafond brandveilig?
  Onze spanplafonds voldoen aan alle Europese gezond- en veiligheidscertificaten. Verder hebben onze spanplafonds de classificatie brandwerendheid B-s2 en d0 en het conformiteitscertificaat WE (CE) 1488-CPD-0106 / W en mogen daarom zelfs in openbare ruimtes worden ingebouwd.
 • Hoe lager komt het spanplafond ten opzichte van het bestaande plafond?
  Onze spanplafonds zijn ook uitstekend geschikt als een verlaagd plafond. Hoe lager het spanplafond komt te staan t.o.v. het bestaande plafond hangt af van de hoogte van de inbouwverlichting of andere armaturen in het plafond. Hoeven er geen ingebouwde armaturen in het spanplafond dan kan het spanplafond vlak onder (± 2.5 cm of zelfs 6cm) het bestaande plafond worden gemonteerd. Over het algemeen is een spanplafondsysteem een uitstekende ruimtebesparing en neemt het niet zo veel van de hoogte van de ruimte in beslag. Afhankelijk van het specifieke type opstelling en het gewenste effect, moet bij het bepalen van de hoogte van het toekomstige plafond rekening worden gehouden met de aanwezigheid en plaatsing van de volgende systemen en apparaten vóór installatie van het spanplafond: Verlichtingsarmaturen – luchtkanaalopeningen - luchtkanalen en leidingen – hoogspanningsbedrading – meerdere kabels – rookmelders – sprinklers – bewakingscamera’s en nog veel meer.
 • Verbetert het spanplafond de akoestiek?
  Ja. Een spanplafond op zich kan fungeren als een speciale resonantie-absorberend. Spanplafonds beschikken over buitengewone kwaliteiten als een akoestisch materiaal waar nagalmtijden aanzienlijk kunnen worden verminderd. Bovendien, onze spanplafonds met een akoestische perforatie elimineert perfect alle geluiden en akoestische trillingen. Het is veel efficiënter dan een standaard gipsplaat of beton. Verder combineert ons product een esthetische uitstraling met een geweldige geluidskwaliteit.
 • Kan een spanplafond in elke ruimte?
  Een spanplafond kan in principe in elke ruimte: woon- en slaapkamer, gang, wc, etc. Omdat onze spanplafonds vocht-, schimmels-, en warmte bestendig zijn, kunnen ze ook in keukens, badkamers en andere natte ruimtes worden toegepast. Daardoor krijgt u in vochtige ruimtes geen last meer van vlekken op uw plafond.
 • Welke verlichting kan geïntegreerd worden in het spanplafond?
  Bijna elk soort verlichting. Samen met u maken wij een verlichtingsplan naar uw wensen waarbij de verlichting op iedere gewenste plaats geïnstalleerd kan worden terwijl de bekabeling en ander elektra werk buiten het zicht blijft. Op deze manier creëert u de gewenste sfeer in iedere ruimte. Behalve de bovengenoemde mogelijkheden uit ons verlichtingsassortiment is het uiteraard mogelijk dat wij te werk gaan met uw eigen verlichting. Het is echter wel nodig om dat in overleg met ons te doen, dat wij ons goed kunnen voorbereiden.
 • Moet ik mijn hele kamer ontruimen als ik een spanplafond laat installeren?
  Het montageproces van ons is snel en schoon. Het brengt veel minder rommel met zich mee dan andere traditionele plafonds systemen. Meestal vragen wij van tevoren dat de kleine spullen worden verwijderd en de grote meubels, zoals een bankstel en kasten te laten staan. Onze monteurs helpen u graag op de dag van installatie om ze op een praktische plaats neer te zetten. Dek eventueel de spullen af, anders kunt u ze na de montage waarschijnlijk afstoffen.
 • Wat kost een spanplafond?
  De prijs van onze spanplafonds is totaal afhankelijk van de situatie in de ruimte en uw wensen. Onze spanplafonds zijn precies op maat gemaakt. Daarom is het erg lastig voor ons om zomaar een prijs per vierkante meter te geven. Om u de beste prijsindicatie te kunnen geven is het handigste dat wij de ruimte ter plekke zien en uw wensen horen. Door onze verschillende mogelijkheden kunt u het zo duur maken als u zelf wilt. Bijvoorbeeld, verlichting kan heel variërend in prijs. Dus nadat wij het hele plaatje van uw project bekijken kunnen wij het beste advies geven. Op deze manier kunt u ook gerust zijn dat er onderweg geen verassingen zullen komen. Al onze adviezen en offertes zijn geheel vrijblijvend!

HEEFT U NOG VRAGEN

Weet u wat u wil en wilt u direct een offerte? Beschrijf in het bericht uw wensen, en bij bestand uploaden kunt u eventuele bouwtekeningen bijvoegen. U ontvangt dan zsm een offerte van ons in uw mail. 

Naam *


E-mailadres*

Telefoon

Woonplaats *

Bericht

Bestand uploaden
bottom of page